Nieuwe producten

Hooiruif koeien Er zijn 22 producten.

Wanneer koeien in de wei worden gehouden, moeten ze vaak bijgevoerd worden met kuil of ander ruwvoer. Met een voerruif kunnen koeien namelijk in het voorjaar eerder de wei in en in het najaar langer buiten blijven. Ook wanneer er weinig gras staat kunnen ze buiten blijven, omdat ze voer kunnen krijgen uit de voerruif. Hiervoor leent een voerruif zich uitstekend, aangezien deze het voer beschermen tegen weersomstandigheden. Een voerruif voor koeien is een goede optie voor het voeren van meerdere koeien tegelijkertijd. Een voerruif biedt namelijk meerdere voerplaatsen. Zo kan een groep koeien, met of zonder hoorns, tegelijk voer eten. Lees meer

per pagina
Toont 1 - 12 uit 22 items

Voerruif voor groepen koeien

Een grote voerruif voor koeien kan uitgevoerd worden met diverse soorten voerhekken. Zo is er een Zweeds voerhek, wat de meest voorkomende soort voerruif voor koeien is. Deze vierkante voerruiven bieden meestal plaats voor 12 koeien. Daarnaast zijn er ook voerruiven met een vastzetvoerhek, waarbij de koeien tijdelijk vastgezet kunnen worden aan de voerruif. Dit voerhek is een zelfsluitend voerhek. Wanneer de koe zijn kop door voerhek van de voerruif steekt om voer te eten, sluit het hek automatisch. Wanneer de koe vast staat kunnen er bijvoorbeeld medicijnen worden toegediend. Deze voerruiven met vastzethek kunnen ook geleverd worden voor koeien met horens.

Voor een extra grote groep koeien kan een XL voerruif worden gebruikt. Deze biedt soms wel plaats aan 16 koeien. Ook past er in deze grote voerruiven meer voer, zoals grote hooibalen of grote hoeveelheden kuilvoer. Zo passen er in de Voerruif XL voor koeien met diagonaal voerhek en 16 voerplaatsen, twee ronde balen hooi of één grote baal. Zo kan een grote groep koeien voor langere tijd uit de voerruif eten, zonder het te hoeven bijvullen.

Kwaliteit voerruiven

Omdat koeien sterke dieren zijn, moet de desbetreffende voerruif van goede en stevige kwaliteit zijn. De voerruiven voor koeien die www.hooiruif.eu aanbiedt zijn volledig gegalvaniseerd en beschikken meestal over dubbele versterkingsbuizen. Sommige onderdelen van de voerruif kunnen nog extra beschermd worden door middel van beschermbeugels. De bak van de voerruif voor koeien kan extra worden beschermd door een bitumenlaag aan te brengen. Zo is de voerruif beter bestand tegen agressieve voermiddelen zoals silage. De levensduur van de voerruif zal dan aanzienlijk verlengt worden.