Nieuwe producten

Hooiruif schapen Er zijn 15 producten.

Wanneer schapen in de stal of in de weide gehouden worden, kunnen ze worden bijgevoerd met hooi of ander ruwvoer. Hiervoor kan goed gebruik worden gemaakt van een hooiruif voor schapen. De hooiruif voor een schaap heeft speciale eisen, ten opzichte van een hooiruif voor ander vee. Een schaap is een wat kleiner dier en ze leven meestal in grotere groepen. Een hooiruif voor schapen moet genoeg voerplekken bieden, zodat de schapen hooi kunnen eten wanneer zij daar behoefte aan hebben. Lees meer

per pagina
Toont 1 - 12 uit 15 items

Bij de aanschaf van een hooiruif voor schapen moet goed gekeken worden naar het aantal schapen dat aan de hooiruif moet eten. Sommige hooiruiven kunnen uitgebreid worden met een tussenstuk, waardoor de hooiruif geschikt wordt voor meer schapen. Er zijn ook hooiruiven voor schapen met de mogelijkheid om krachtvoer bij te voeren. Deze hooiruiven hebben bakken onder de hooiruif, waard biks in kan worden gedaan. Zo wordt de gewone hooiruif een multifunctionele hooiruif voor schapen.

Bij een hooiruif voor schapen moet ook goed rekening worden gehouden met de lammeren die bij de schapen kunnen lopen. De lammeren moeten niet het risico lopen om vast te komen te zitten in de hooiruif, met alle gevolgen van dien. Daarom zijn de meeste hooiruiven voor schapen zo ontworpen dat de lammeren niet vast kunnen komen te zitten. Bij sommige ronde voerruiven zit bijvoorbeeld een horizontale voeropening, wat het risico van doorsluipen van lammeren verlaagt. De andere voerruiven voor schapen hebben een hogere voeropening, waardoor de lammeren alleen met hun kop bij het voer kunnen.

De kwaliteit voor een hooiruif voor schapen is ook erg belangrijk, omdat deze vaak het hele jaar buiten moet staan. De hooiruif moet daarom tegen veel weersomstandigheden bestand zijn. Daarom zijn de hooiruiven voor schapen van www.hooiruif.eu volledig gegalvaniseerd. Doordat de hooiruiven gegalvaniseerd zijn, hebben ze een langere levensduur.