Nieuwe producten

Hooiruif 

Voor het bijvoeren van vee zoals paarden, pony’s, koeien, schapen, geiten en kalveren kan gebruikt worden gemaakt van een hooiruif. Alle voerruiven verschillen van elkaar, dit komt omdat elke gebruiker en elk dier andere behoeften heeft. Het doel van een voerruif is om het hooi, kuilgras, kuilvoer of ander ruwvoer te beschermen tegen diverse weersomstandigheden, zodat het vee langer buiten in de wei kan staan. In het voorjaar kunnen de paarden, koeien en kalveren eerder naar buiten en ze kunnen in het najaar langer buiten blijven staan, ook als er minder gras op het land staat. Ook zorgt een voederruif voor minder voerverspilling. Er kan minder voer worden vertrapt dan wanneer het hooi alleen in de weide wordt bijgevoerd. Ook is het voor de gezondheid van de dieren beter om uit een voerruif te eten. Zo kunnen de dieren geen vuil en modder mee naar binnen krijgen. Lees meer

Grote balen ruif

Voor het voeren van grote ronde balen of grote vierkante balen kuilvoer, is een grote hooiruif nodig. Deze grote voederruif beschermt het hooi, kuilvoer of ander ruwvoer tegen diverse weersomstandigheden. De grote vierkante balenruiven met dak zijn stevig en groot genoeg voor veel dieren. Er zijn verschillende voerhekken beschikbaar, zoals een Zweeds voerhek of een veiligheidsvoerhek. Veiligheidsvoerhekken zijn speciaal voor paarden en pony’s geschikt. De grote ronde balen en vierkante balen hooi passen perfect in de grote voerruiven. Wanneer er een grote groep koeien of paarden gevoerd moet worden, kan er worden gekozen om een voederruif XL aan te schaffen. Deze biedt plaats voor veel koeien en paarden en er is meer plaats voor kuilvoer, hooi of ander ruwvoer.

Hooinetten

Naast de hooiruiven, biedt hooiruif.eu ook hooinetten voor de hooiruiven, hooizakken en slowfeeders voor paarden. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een hooinet, zal een paard of pony minder voer verspillen en langer over zijn voer doen. Dit is goed voor de spijsvertering van het paard of de pony.